Hvordan bortskaffer jeg mit juletræ… ?!

Du er bestemt ikke den eneste med det spørgsmål.

Hvert år fælder vi i Danmark ca. 12 millioner juletræer. Heraf eksporterer vi ca. 10,5 millioner træer. Halvdelen af dem går til juletræets hjemland, Tyskland.

Det vil altså sige at når juletræet er blevet udsat for pynt, sang og dans og begynder at tabe nålene, så spørger ca. 1,5 millioner danskere sig selv, hvordan bortskaffer jeg mit juletræ… ?! -det nemme svar er selvfølgelig at betale sig fra det. Du ringer og vi afhenter gerne.

Men der er et par alternative tips og tricks som er gode at kende.

  1. Den bæredygtige løsning kan anbefales. Tal med dine naboer i opgangen eller på vejen, de står jo med samme problem, og der er næsten altid en der kender en, som har adgang til en trailer. Sammen kan der arrangeres fællestransport af juletræerne til nærmeste genbrugsstation. Her ender træerne typisk som flis, kompost eller biogas.

  2. Er du haveejer så læg træet langs hæk eller hegn. På den måde bliver træet helt naturligt til det perfekte ly for pindsvin og småfugle vinteren over. Træet bliver med tiden nedbrudt og bliver til jord.

  3. Skær grenene af træet og læg dem ved foden af frostfølsomme planter i haven, eller på altankassen. Lad stammen tørre helt ud og brug den til brænde på bål eller i brændeovnen.

Skær grenene af træet og læg dem ved foden af frostfølsomme planter i haven, eller på altankassen. Lad stammen tørre helt ud og brug den til brænde på bål eller i brændeovnen.

Vi bruger tid på at finde det perfekte træ og derefter lang tid på at pynte det. Det tager et grantræ ca. 8 år om at gro til den størrelse de fleste af os køber. Dit juletræ kom fra naturen og ind i din stue, og skal nu tilbage på den ene eller anden måde. Så af respekt for naturen og den lange proces der ligger bag at producere de smukke træer, giver det god mening at bortskaffe træet på en ordentlig måde.

Husk for guds skyld, og naturen, endelig at afmontere træet for fod og julepynt.

God bagjul

Mvh Racoon

Kan vi hjælpe dig?

Hvad kan vi hos Racoon Rengøring & Ejendomsservice hjælpe dig med? Klik her og se vores ydelser. Vi udfører ydelser såsom trappevask og vinduespolering i København og omegn. Kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe dig. Du kan kontakte os på tlf.: 70 275 475 fra mandag til fredag mellem kl. 8-16.

Glem ikke at besøg vores sociale medier, så du kan lære Racoon bedre at kende:

Uforpligtende
& gratis tilbud

Vi svarer indenfor 24 timer